1-top-5-kibersportivnich-disciplin

ТОП 5 кіберспортивних дисциплін

Defence of the Ancients 2
Dota 2 - Нащадок легендарної прародительки жанру MOBA - DotA, що була звичайною картою для Warcraft 3. Dota 2 швидко стала популярною завдяки The International - першому в історії турніру с призовим фондом у 1 000 000$.

League of Legends
LoL - MOBA від компанії Riot Games, створена командою, в яку входять творці оригінальної DotA. Одразу після релізу стала однією з основних кіберспортивних дисциплін, у яку грають понад 100 мільйонів чоловік щомісяця. 

Counter Strike: Global Offensive
CS:GO - онлайн-гра від компанії Valve у жанрі шутера від першої особи, як і раніше збирає купи глядачів на стадіонах під час турнірів. З початку XXI століття було випущено кілька різновидів CS, найпопулярнішими з яких є 1.6 та GO.

Fortnite: Battle Royale
Fortnite: Battle Royale - комп'ютерна гра в жанрі королівської битви, випущена компанією Epic Games. Порівняно з іншими іграми вирізняється винятковою популярністю і великою підтримкою кіберспортивних змагань розробниками.

Players Unknown’s Battlegrounds
PUBG - онлайн-гра в жанрі королівської битви, що розробляється і видається студією PUBG Corporation. Хоча дисципліна відносно молода у порівнянні з DotA, LoL та CS, вона є досить популярною на сьогоднішній день.